Jan-Olof Andersson, vissångare, trubadur, musikpedagog
RECENSIONER
Recension av CDn "En Ruben Nilson-kväll"
 
Betyg 5p (av 6 möjliga)
 
En konsert kring Ruben Nilson, satirisk visdiktare, plåtslagare och Vasastadsbo (1893-1971). Sångaren Jan-Olof Andersson och gitarristen Christer Karlberg betonar hans spirituella humor och kompletterar den något militante Fred Åkerström som sjöng med mäktig stämma. Fem tonsättningar är av Olle Adolphson, exempelvis Jag längtar till Sibirien som är en kärleksförklaring till förlorad flora och fauna vid Roslagstull, en naturlyrisk protest mot råbarkad stadsbyggnad. Ekot tonar ur Bellmans luta: Fjärilen i Hagalund är en parafras på Fjäriln vingad, lika träffsäker som de Sjöberg och Taube gjorde.
Beställ Cd:n>>
 
Ingrid Strömdahl, Svenska Dagbladet

En Ruben Nilsson kväll... Jan-Olof Andersson
"Nossebro aula fylldes av en stark, varm röst som i nyans skildrade ordens innebörd ur texterna som sjöngs. Jan-Olof Andersson gästade Nossebro i söndags då närmare hundra åhörare njöt av hans hyllning till Olle Adolphson."
 
Nya Lidköpings-Tidningen
läs mer (html-fil)>>   (pdf-fil)>>

"Här kommer han upp på podiet inför 40-tal förväntansfulla åhörare, vickar lite på ena foten - och så är kontakten där. Inga stora åthävor, inga bullrande brösttoner bara det stillsamma som en mästare kan åstadkomma."
 
Lennart Höglund
läs mer>>

"Det är en vilsam tystnad i Listerkyrkan. En tagen publik vilar ögonen på en ensam man med flinka fingrar och tekniskt avancerat gitarrspel. I går gästade Jan-Olof Andersson Sölvesborg."
 
Sanna Nilsson, Blekinge Läns Tidning
läs mer>>

"En utrolig sympatisk svensk artist ved navn Jan-Olof Andersson trollband en ikke altfor stor forsamling i storstua på Huseby gård söndag kveld."
 
Lars S. Hauge
läs mer>>

"Till skillnad från de flesta stjärnor jag känner till i visgenren är han ovanligt väl utrustad, med en gitarrteknik som låter honom riva av virituosa solonummer, med en avancerad sångteknik som låter honom växla obesvärat mellan vitt skilda stilar och dessutom med en klar scenisk utstrålning och närvaro som han använder till att skapa stämning och samförstånd med lyssnarna."
 
Rolf Haglund, Borås Tidning


"Att höra Jan-Olof sjunga är alltid en höjdarupplevelse. Oavsett om han i ett vistält förvandlar ett av Jussi Björlings paradnummer "Sommarnatt" till den skiraste visa, eller som här på, borggården sjunger vemodiga Elizabethanska kärlekssånger. ... det är chosefritt och bländande skickligt."
 
Ulla-Mi Nyhuus-Wirén, Hallandsposten


"Ty mellan artist och publik uppstod en ömsesidigt inspirerande kontakt som gav båda parter den stora kicken."
 
Bertil Lundgren, Nya Lidköpings-Tidningen


 
1:a sidan
 
Presentation
 
Pedagog, föreläsare
 
Personalutbildning -
kultur i vården
 
Recensioner
 
CD-produktion
 
Boka mina tjänster
 
Länkar
 
Pressbilder
 
Aktuellt
 
Gästbok
  Järnmalmsvägen 2
  167 41 Bromma
  tfn 08-80 66 80
  mobil 070-799 24 34
  janolofandersson@swipnet.se